bezorgd in je brievenbus  |  gratis applicatie tool |  boven 30,- gratis verzonden

Hoe bevestig je een muursticker?

Het bevestigen van muurstickers is een relatief simpel maar wel secuur klusje. Lees voordat je begint de handleiding een keer helemaal door en volg daarna de stappen. Je kunt de plakinstructie muurstickers ook downloaden als PDF.

Wat heb je nodig:

Voor het plakken van de muursticker heb je het volgende nodig:

  • de muursticker
  • de bijgeleverde rakel
  • schilderstape
  • een schaar
  • een rolmaat en / of waterpas
  • een droge en zachte doek

… en voldoende tijd + een goed humeur.

wat je nodig hebt om een muursticker te bevestigen

Stap 1 – bepaal de juiste plek op de muur

Plak de muursticker zoals je deze hebt ontvangen (dus zonder de achtergrond te verwijderen) op de muur met schilderstape. Gebruik een rolmaat om de goede plek te bepalen en een waterpas om te meten of de muursticker recht hangt. Let op: meet met de waterpas of de sticker (!) recht hangt en meet niet de rand van de achtergrond en applicatietape.

meet of de muursticker recht hangt met een waterpas

Stap 2 – plak de muursticker

Trek voorzichtig aan 1 kant de sticker van de achtergrond af en zorg dat alle onderdelen van de sticker meekomen. Knip dit stuk achtergrond af.

haal de muursticker los en knip de achtergrond af

Plak het gedeelte van de muursticker zonder achtergrond op de muur. Wrijf met de bijgeleverde rakel over deze helft van de muursticker.

druk de muursticker aan met een rakel

Haal nu de andere kant van de sticker los van de muur en verwijder hier ook voorzichtig de achtergrond. Zorg ervoor dat alle onderdelen van de sticker meekomen. Wrijf daarna met de bijgeleverde rakel over de andere helft van de muursticker.

druk de andere kant van de muursticker ook aan met de rakel

Stap 3 – verwijder van de applicatietape

Verwijder nu voorzichtig de applicatietape waarmee je de muursticker op de muur hebt bevestigd. Let er goed op dat alle onderdelen op de ondergrond plakken en niet aan de applicatietape vast blijven zitten. Gebeurt dit wel? Wrijf dan nog een keer goed met de bijgeleverde rakel over dit onderdeel voordat je de applicatietape verder verwijderd.

verwijder de applicatietape van de muursticker

Stap 4 – wrijf na met een zachte doek

Nadat je de muursticker op de muur hebt geplakt en de applicatietape hebt verwijderd, wrijf je de muursticker nog even goed na met een droge, zachte doek zodat je zeker weet dat alle onderdelen goed bevestigd zijn.

wrijf de muursticker na met een zachte doek

Tadaaa! Gelukt!

Laat je ons het resultaat zien via Instagram (tekstopdemuur), Facebook of een mailtje?