De kleurstelling zwart wit  of monochrome lijkt misschien niet de meest voor de hand liggende voor een babykamer maar ik vind hem nog steeds erg gaaf. Het grote voordeel is dat zwart-wit een redelijk neutrale kleurencombinatie is zodat wanneer je baby een dreumes of kleuter wordt, je de kamer relatief makkelijk mee kan laten groeien. Ook kun je makkelijk nog eens wisselen in de kleur van je accessoires en zo je babykamer weer een frisse nieuwe look geven. In dit artikel vind je wat ideeën die ik op Pinterest heb verzameld om zelf aan de slag te gaan met een zwart-wit of monochrome gestylde babykamer.

Ideeën voor zwart-witte muren

Het meest gemakkelijkst van de zwart-witte babykamer interieur trend is dat je de muren gewoon lekker wit kunt verven en met zwarte muurstickers een heel tof en uniek effect kunt creëren. Wil je een grafische babyakamer? Kies dan voor zwarte driehoekjes, stippen of druppels op de muur zoals in de volgende voorbeelden.

muurstickers met zwarte stippen  muurstickers of behang met zwarte driehoekjes

Wil je een zwart-witte kamer in een indianenthema? Kies dan voor een witte muur met zwarte indianenpijlen en een mooie dromenvanger. Jollein heeft een hele leuke serie met accessoires binnen het indianenthema.

muursticker dromenvanger zwart wit monochromemuursticker indianen pijlen

Ga je voor een bos of dieren georiënteerde kamer? Kies dan voor een zwarte muursticker van een uil of beer.

muursticker uil zwart wit monochrome          muursticker beer zwart wit monochrome

Met een witte muur en zwarte muurstickers kun je dus alle kanten op! De muurstickers zijn ook nog eens makkelijk te verwijderen dus als je van een babykamer naar een dreumes, kleuter of kinderkamer gaat, heb je dit in een handomdraai geregeld.

Witte muren met zwarte muurstickers is een makkelijke manier om een unieke look in jouw babykamer te creëren. Wil je er iets meer tijd aan besteden? Dan kun je ook met een combinatie van verf en muurstickers aan de slag zoals in deze voorbeelden. 

rfde muur babykamer met muursticker druppels  grijs geverfde muur met zwarte muurstickers

Of ga voor een gedurfde zwarte muur met witte accessoires met een witte muursticker.

zwarte muur met witte accessoires

Leuke zwart-witte vloer en vloerkleden

Wij hebben op de bovenverdieping laminaat liggen wat lekker makkelijk is om schoon te houden. Het nadeel is natuurlijk wel dat dit niet heel erg warm aan de voetjes aanvoelt. Daarom is het lekker om op de babykamer een vloerkleed neer te leggen. Vooral in de eerste weken (of anderhalf jaar in ons geval) dat je ‘s nachts nog met flesjes, doorkomende tandjes, buikkrampjes of kwijtgeraakte knuffels en speentjes in de weer bent, is het fijn dat je niet met je blote voeten op een koude vloer staat. Een fijn vloerkleed komt dan goed van pas.

In het thema zwart-wit zijn voor de babykamer erg leuke vloerkleden verkrijgbaar. Het geeft de ruimte zowel letterlijk als figuurlijk meer warmte en maakt de zwart-wit look in jouw babykamer helemaal af zoals deze twee leuke vloerkleden van H&M en Kwantum (overigens is het tweede kleed een badmatje van H&M maar natuurlijk staat hij ook leuk in de zwart-witte babykamer).

zwart wit speelkleed H&M Zwart wit vloerkleed H&M

Zwarte of witte meubels

Hoewel de keuze voor witte meubels voor de hand ligt in de babykamer, kunnen zwarte of heel donkergrijze meubels ook een bijzondere en chique uitstraling geven. Wij hebben destijds gekozen voor een moderne, witte commode, ledikant en kast van Bopita die gemaakt was van MDF. Het voordeel daarvan vind ik dat het erg makkelijk schoon te houden is en zelf na jaren blijft het nog steeds erg mooi. Gaat er een keer een spuugje overheen dan is dat met een vochtige doek zo weer weggehaald (terwijl dit bij houten meubels er erg snel in trekt). Doordat zwarte en witte meubels neutraal van kleur zijn, is het makkelijk om wanneer je kindje wat groter is van stijl te veranderen of andere meubeltjes ermee te combineren.

 witte meubels babykamer

Zwart-wit textiel

Ook de uitstraling van je textiel geeft je babykamer een specifieke stijl mee. Kies je voor warme stoffen zoals wol, vilt of corduroy of ga je voor koele, luchtige variant zoals linnen of katoen. Houd er wel rekening mee dat het fijn is als stoffen zoals kussens, gordijnen of een vloerkleed makkelijk gewassen kunnen worden. Ook is het fijn als gordijnen goed isoleren en het licht, de kou en de warmte buiten houden.

zwart wit boskleed

Accessoires in zwart en wit

De accessoires maken je babykamer in zwart-wit helemaal af. Het is ook leuk om zelf aan de slag te gaan met het maken van accessoires. Op Pinterest vind je bijvoorbeeld hele leuke voorbeelden van slingers of mobiles van vilt die je in zwart, wit en grijstinten kunt maken. Ook het onderstaande lampje kun je zelf maken, klik op de afbeelding voor de beschrijving. Bij onze eerste heb ik veel plezier gehad in de knutselavondjes, helaas had ik daar bij de tweede eigenlijk de tijd en energie niet meer voor.

 

Zwart en wit in combinatie met een andere kleur

Zwart-wit combineert ook heel erg goed met andere kleuren zoals bijvoorbeeld grijs, goud, zilver, mint, roze of okergeel. Zo houd je een stoere, grafische kinderkamer en geef je er subtiel wat kleur aan met een steunkleur. En wil je weer eens wat anders? Dan verander je gewoon de kleur van je accessoires of plak je een andere muursticker op de muur.

 zwart wit in combinatie met okergeel

Ben je op zoek naar meer ideeën voor een babykamer in zwart-wit? Op onze pagina op Pinterest heb ik nog veel meer babykamer must-haves verzameld die passen bij de zwart-wit / monochrome babykamer trend. Of volg ons via Instagram, Facebook of Twitter!